به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:
مسمومیت با دارو شایع ترین نوع مسمومیت ها
مسمومیت با دارو یکی از متداولترین نوع مسمومیت هاست مصرف بیش از اندازه دارو می تواند باعث بروز مشکل شود.
به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:
صبح روز یکشنبه 6 ابان ماه سال جاری دکتر افشین شیوا سرپرست نظارت و ارزیابی مواد و فرآورده های دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی در برنامه ردایویی در خصوص مسمومیت با داروها گفت: استفاده بیش از حد مجاز دارو یا هر ماده دیگر می تواند سبب بروز مسمومیت گردد . دانستن این نکته هم جالب است که مصرف مداوم داروهای به ظاهر بی خطر مانند استامینوفن که برخی مانند نقل و نبات مصرف می کنند می تواند به مروز زمان باعث ایجاد مسمومیت دارویی گردد.
سرپرست نظارت و ارزیابی مواد و فرآورده های دارویی معاونت غذا و دارو بیان کرد: مسمومیت با دارو به دو شکل عمدی یا سهوی در افراد اتفاق می افتد .در مسمومیت سهوی دارو به اشتباه مصرف می شود معمولا کودکان و افراد کهنسال و در مواقعی هم بزرگسالان قربانیان این نوع مسمومیت می باشند. اما در مسمومیت عمدی فرد آگاهانه و عمدی دارو را بیش از حد مجاز مصرف می کند.
این مقام مسئول در ادامه تصریح نمود: بهترین راه برای پیشگیری از مسمومیت ناخواسته با دارو این است که دارو فقط با تجویز پزشک مصرف شده و از خود درمانی پرهیز گردد،توجه به تاریخ تولید و انقضاء دارو راه دیگری است داروها اگر بعد از گذشت تاریخ مصرف استفاده شوند می توانند آسیب جدی به بدن وارد کنند لذا بعد از سپری شدن دوره درمان باقی مانده دارو را در خانه نگهداری نکنید.
داروها را در محلی دور از دسترس کودکان قرار دهید متاسفانه بارها و بارها شاهد این موضوع بودیم که قرص ها به دلیل داشتن رنگ و شکل جذاب توسط کودکان مورد سوء استفاده قرار گرفته اند. اگر به کودک خود دارو میدهید به او تفهیم کنید که این دارو است و از کلماتی مثل آبنبات، شکلات و یا خوراکی استفاده نکنید.
بهتر است داروهای بیمار افسرده و یا بیمارانی که تعادل رفتاری ندارند و یا افرادی که سابقه اقدام به خودکشی دارند را دور از دسترس ایشان قرار دهید و مراقبت دقیقی در خصوص میزان داروی مصرفی ایشان به عملآورید.
داروها را مطابق با توصیه پزشک یا داروساز و نه بیشتر از آن مصرف نمایید چراکه با مصرف چند برابر مقادیر درمانی داروها بهطور خودسرانه، نهتنها روند درمان شما سریعتر نمیشود بلکه دچار عوارض سوء و یا مسمومیت با داروها خواهید شد.
در برخورد با فرد مسموم غیر هوشیاری که در کنارش بستههای داروی خورده شده وجود دارد، ضمن حفظ خونسردی خود و عدم القاء استفراغ در این فرد، بستههای دارویی را همراه بیمار به بیمارستان ببرید.
در اغلب مسمومیتهای اتفاقی و یا تعمدی با داروها، برای اطلاع از نحوه انجام اقدامات اولیه، هرچه سریعتر با شماره تلفن مرکز اطلاعرسانی داروها و سموم190 و یا اورژانس 115 تماس بگیرید.
دکتر شیوا در پایان تاکید کرد: در آمار بهدستآمده از مراکز اطلاعرسانی داروها و سموم کشور، کماکان درصد بالایی از مسمومیتها از کل مسمومیتهای ثبتشده در این مراکز به مسمومیت دارویی تعلق دارد لذا توجه به موارد ذکر شده می توانند کمک رسان در کاهش آمار مسمومیت ها گردد.
نظر دهید